Kromfohrländer, racebeskrivelse

Oprindelsesland: Tyskland. FCI-gruppe 9 (selskabshund)

En kromfohrländer – ofte kaldet kromi – findes i to hovedtyper: ruhåret og glathåret samt tre forskellige varianter: kort-, mellem- og langhåret. Dette giver i alt 6 forskellige udseender. Hvilken type kromforhländer man foretrækker, bliver så en smags sag.

Racen stammer fra Tyskland. I 1945 fandt en ruhåret foxterriertæve  behag i en af soldaterne medbragt pjuskehund, der skulle have været en Grand Griffon Vendéen. Resultatet blev henrivende bastarder, og deres glade væsen, kønne udseende, ukomplicerede opførsel, hengivenhed og robuste helbred begejstrede Ilse Schleifenbaum så meget, at hun ikke kunne forestille sig et liv uden disse hunde, og hun besluttede at videreopdrætte dem.

Ilse Schleifenbaum fik støtte hertil af en erfaren hundeekspert, således at kromfohrländeren i 1955 blev anerkendt som race. Krom fohr = Krumme Furche, det landområde som var den hjemsted ved Siegen.

Kromfohrländeren er en selskabs- og familiehund, der nemt tilpasser sig, er lærenem, temperamentsfuld, den strejfer ikke eller går efter vildt, den kan være tilbageholdende over for fremmede – men ikke nødvendigves, hvis den får den rette prægning fra fødslen.

Kromfohrländeren er livlig, legelysten og springer som en gazelle – og egner sig dermed perfekt til sportslige aktiviteter som agility, flyball, løb, mm. Den elsker aktivitet og lange gåture, og trives bedst i en aktiv familie. Hører under FCI-gruppe 9: Selskabshunde.

Du kan læse racestandarden på DKKs hjemmeside ved at klikke her.

Advertisement