Kromfohrländere og agilityudstyr

I weekenden skulle Asterix og jeg til årets første agilitystævne, og jeg havde glædet mig så meget til at komme i gang igen. Stævnet løb over to dage med 4 løb pr. dag – i ridehal.

Første løb, ag. 2, startede ud i fuld fart lige indtil Asterix skulle tage slalom, og hvad var da det…… en gammeldaws skinne med støtter til begge sider, uha, uha, det var kold for poterne, så Asterix tog lige og sprang en port over for at komme forbi. Om igen. Fuld fart frem, op på balancen, og så gik det igen helt galt, for belægningen var helt forkert: Store skarpe sten. Asterix sprang af, så hurtigt han kunne se sit snit til det. Sådan lærer man en hund at springe feltet, øv, øv. Efter klasse 2 fik dommeren dog øjenene op for, at den balance ikke var, som den skulle være, idet så mange af hundene havde problemer her, så den blev udskiftet og en ny hentet til. Men nu kunne Asterix jo huske, at en balance ikke var ret behagelig at løbe på, så han sprang da af igen i ag. åben, og løb forbi de kolde skinner i slalom. Han er jo en klog fyr, den hund. Vi vandt ag. 2 med 10 fejl….. andre havde også problemer med balancen og slalom.

I springløbene gik det derimod meget bedre – to fejlfrie løb, så det endte med en 1. pl. i spring 2 og en udtagelse til DM i spring åben.

Vi startede søndagen med et rigtigt godt løb i ag. 2 – feltet var på plads igen (trænet i haven lørdag aften), og fik igen en 1. pl. og er dermed rykket op i kl. 3 i agility.

I ag. åben fik vi en kanon start, men jeg begik en dum brøler og dermed blev vi disket, fortsatte dog løbet i fint tempo og fik det flotteste felt på balancen og en god afslutning på løbet. Hermed var energien brugt op: Asterix gik død i slalom i spring åben og i spring 2 standsede han helt op ved første port, stak snuden i sandet og kiggede forbavset op på mig, som om han ville sige, “hvad laver vi dog her”.

Jeg er godt tilfreds med weekendens resultat: 3 * 1. pl, oprykning til kl. 3 i ag. og en udtagelse til DcH-DM i spring.

Måske skulle man i fremtiden lade al agility udstyr teste af en kromi?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s